Ерусалим ще бъде столица на Израел независимо от резултатите от гласуването

...
Ерусалим ще бъде столица на Израел независимо от резултатите от гласуването
Коментари Харесай

ООН: Ерусалим ще бъде столица на Израел

Ерусалим ще бъде столица на Израел  независимо от резултатите от гласуването и дискусиите по този въпрос в Организация на обединените нации , съобщи израелският непрекъснат представител в международната организация Дани Данон , представен от ТАСС.
 

" Никакво решение няма да промени очевидната действителност, която е, че Ерусалим е бил и постоянно ще остава столица на Израел ", се споделя в писменото изказване на Данон. " Заедно с нашите съдружници ще продължим борбата за историческа правдивост ", добави той, изразявайки неодобрение, че планът за резолюция се преглежда в интервала, когато се празнува еврейския празник Ханука , честващ освобождението на Ерусалим през 2 в.пр. н.е.
 

Израел ският дипломат упрекна палестинците в опит да пренапишат историята. Арабските страни се надяват импортираната от тях проекторезолюция да получи поддръжката на всичките 14 страни членки на Съвета за сигурност, с изключение на Съединени американски щати.
 
Целта на документа е да удостовери съществуващите правила за разрешаване на израелско-палестинския спор, според които статусът на Ерусалим би трябвало да бъде избран в процеса на директни договаряния сред страните, напомня ТАСС.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР